Kurt "Kurre" Hamrin besöker oss.

Sölve och jag fick träffa Kurre Hamrin på hemmaplan den här gången

Sölve,snart pensionär även han tillsammans med glade bolltrixaren Hamrin

Marianne har varit med hela tiden under Kurres långa karriär- hon har skött all beundrarpost, som kommer än i dag

Kurre tillsammans med brorsan Staffan som tillsammans med Agneta var sommarbarn i Monas föräldrahem en gång i tiden.

Visst har han blivit äldre, men det är full fart på grabben än. Han har t.ex. bytt ut båda sina knän- yrkesskador kallas det....

En gammal gubbstrutt -vilken ynnest att få hamna på samma bild som Kurre Hamrin. Kurre är ett år yngre och det syns väl

Vi har haft besök av en levande fotbollslegend.
Kurt " Kurre" Hamrin har varit på besök i Stöde.
Både Sölve " Sållet" Lundström  och jag har varit på besök i Italien många gånger och bl.a. även besökt Kurre i Florens några gånger.
Den här gången kom han på besök till oss i Stöde.
Över en kopp födelsedagskaffe -hans syster Agneta som också var med passade på att fira de 60 när man besökte familjen Ola och Mona Tholin i Österlo. Dit återvänder Kurt med sin fru Marianne nästan varje år. Det var där hans yngre syskon tillbringade somrarna en gång i tiden.

Kurre var som vanligt på bra humör och språkade med oss en god stund före en väntande födelsedagsmiddag i det Tholinska tjället.
Hans ständiga följeslagare genom livet,Marianne, flyttade med till Turin 1955 och hon är intresserad av fotboll även hon. Det märkte jag senast i fjol när jag tänkte ringa och gratta på hans 75-års dag. Då var paret i Rimini för att se landskampen Italien-Sverige...

En lång karriär blev det inom fotbollen blev det. Totalt 5 italienska lag kom han att lira i, killen som nog är mest känd för sitt 3-1 mål mot Västtyskland i VM-semifinalen -58 då han använda de tyska backarna som slalompinnar innan han gjorde mål från ingen vinkel alls.

Men det är historiia nu. Nu vid 75-års ålder är han både italienare och svensk. Tre månader på sommaren är han hemmavid i stockholmtrakten och då är det många som vill ha besök av paret. Även alltså Ola och Mona i Österlo.
Skoj att få träffas tyckte Sölve och jag.
Här nedan några bilder,klicka på dem så blir de Större

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.09 | 10:06

Stort GRATTIS på födelsedagen Bernth-Ivar!
Vi hoppas du får en riktigt fin dag.

...
11.03 | 16:27

Du får inte sluta. Det är så roligt att läsa! Jag går in minst en gång i veckan och läser! Jag visar om det kommer någon också som inte har dator! Ha det så bra

...
07.03 | 16:50

Så trist att du tänker sluta skriva på sidan Bernth-Ivar. Jag hoppas någon räddar alla fina bilder som är en viktig del av Stödes historia!

...
10.02 | 20:13

Hej ! Jag bodde i Handöl som barn .Min mor och far arbetade på tälstensfabriken. Mysigt ställe . Jag gick i skolan med Marcus och Morgan Göransson.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS