Sölve hade två pipor

Spelare med ettan på ryggen

  Ska ägna den här spalten Stöde IF:s "kändisar" inom fotbollen- den sport som jag personligen har varit närmast.Jag var med då Alvars pojken tog sina första steg på Stöde IP.Han var med i det första pojklag som jag startade upp en gång i tiden. Sölve,lång gänglig, med en hög höjd över terra firmaEgentligen hade han inte då checkat in riktigt i laget, var utespelare med sinne var målet stod.På på den tiden var målet nåt han skulle peppra med alla medel-de justa dock.Det blev ju nåt mål också ,men jag tror att han redan då funderade på -ska jag kanske vakta målet i sället. Och så blev det- drygt 20 år framåt. Och det sägs ju att e målvakt blir som bäst efter 30Men inte bara det- hur skulle det vara att lära andra att göra mål?, sagt och gjort han började inse att han hade att lära ut och satsade på ledarrollen, tränare med laget i tankarna både dag och natt. Otroligt noga med detaljer,taktik inte minst. Det sas att han låg länge på kvällarna och fomerade laget inför kommande match. Taktik- hur spelar motståndrna ? Ska Bettan spela där mot dom??Han ägnade damlaget mycket kraft vilket resiultterade i att år -91 när man var topplag i 2:an då förlorade laget inte enda match- vann kvalmatchen mot mot Själevad ¨men torskade hemma med 1-2. Hans livs största motgång med Stöde IF. Tror jag.Sölve fick ta hand om SDFF året därpå, men laget var på dekis trots att de hade i stort proffs-i varje fall betalda spelare, i laget. Laget åkte ur damallsvenskan. Ingen egen anläggning att träna på ens. Jag var med många resor och jag minns att man frågade Raimond Karlssson när man lämnade bussen- vart ska vi träna i morron?Sölve hade god hand med SDFF-tjejerna och jag kommer ihåg hur han showade på bussresorna för att hålla dom "vid liv". 50-60-tals rock fick göra susen.Jag kan gott säga att han var duktig att sjunga, som inte minst hans ättling nummer två,Anders jobbar vidare med.Nu hörs hans pipa inte längre på planen , men den fanns också med vid bussresorna, om än utförd på annat sätt. ( bilden)Förhoppningsvis kommer fler krönikor från "skogsarbetarn från Intaget". Det finns fler SIFF-are - i vänstra spalten.

 

Tacksamt-kommentera gärna.  Klicka  på Bernth-Ivar.Henriksson@telia.com

................................................................................................................

                                Fler filurer kommer -kolla till vänster               

                            

                                 

 

 

 

                    

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Lucia | Svar 17.03.2019 08.29

Minnena kommer när jag läser denna sida!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.08 | 12:10

Hej jag söker en Dahlén i Stöde som skall ha gjort ett par stövlar i äldre stil till en Västerbottensdräkt. Svarta med rött bräm.
Känner någon till detta ?

...
02.04 | 17:22

Ang Fredrik Lundgren. Vi hälsade på honom 1954. Han verkade då bo hos en familj. En bostad i anslutning till en ladugård. Känner ej till hans födelseår.

...
01.04 | 18:24

Har du någon uppfattning om vart han bodde och vilket år han var född cirka. Har två tänkbara Fredrik Wilhelm Lundgren förr 1873 död 1958
Kan det var han

...
01.04 | 17:37

Finns det någon i Stöde som känner till något om min morfars bror Fredrik Lundgren.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS